Om oss

> Storsand camping >

Om oss

Om Storsand Gård

Storsand Gård har vært eid av samme familie siden 1926. Første eier i familien var gårdbruker Bjarne Angen. I 1968 startet Bjarnes datter, Svanhild Marie Ronæss og hennes ektemann Anton Ronæss, Storsand Gård Camping. Svanhild var eldst av tre døtre, og derved odelsjente. Bjarne mente hun ikke kunne bli noen bonde, og rådet henne til å finne på noe annet med denne staselige eiendommen.

Campingen ble startet i det små, med 12 hytter, et lite toalettbygg og en kiosk. Området var gjennom årtier naturlig nedbeitet av gårdens buskap. Dette kulturlandskap, sammen med områdets vakre natur, gjorde små krav til ombygging til det nye virket. Sandfoten, som denne delen av eiendommen Storsand Gård heter, viste seg å være godt egnet som campingplass.

I de påfølgende 15 årene ble campingen utvidet hvert år, til noenlunde det omfang vi har i dag. Anton døde tidlig, og Svanhild måtte drive campingen alene i mange år.

I midten av 1990 årene ble eierskapet til campingen og gårdstunet overført til Svanhild og Antons yngste sønn, Lars Ronæss. I 2008 ble det iverksatt et storstilt renoveringsarbeide av campingen og gårdstunet, hvilket fortsatt pågår. Svanhild fortsatte å være direkte involvert i driften av campingen frem til 2011.

21.april 2023 sovnet Svanhild stille inn. Hun vil bli dypt savnet av hele Storsand.